Europski tjedan mobilnosti

U organizaciji Europske komisije i nekoliko europskih organizacija od 2002. godine kontinuirano se godišnje u razdoblju od 16. do 22.rujna obilježava Europski tjedan mobilnosti.
Tradicionalno, šest Udruga iz Siska i Petrinje, koje imaju potpisan Sporazum o međusobnoj suradnji organiziraju obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti na području Sisačko-moslavačke županije. Tako u organizaciji Dijabetičkog Društva Grada Siska, Udruge slijepih SMŽ-Sisak, Udruge invalida rada grada Siska, Udruge za terapijsko i rekreacijsko jahanje KAS, Građanske inicijative “Moj grad Sisak” i Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije održat će se u navedenom razdoblju niz rekreativnih, promotivnih preventivnih i edukacijskih akcija s ciljem skretanja pažnje javnosti i da osobe s različitim stupnjem invaliditeta i bolesti imaju zajamčeno pravo na mobilnost i samostalnost u kretanju unutar zajednice u kojoj žive.
Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti.

Program Europskog tjedna mobilnosti:
od 16. do 22.rujna 2018.
EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI
Mobilnost, uz pristupačnost, predstavlja osnovni preduvjet za provođenje svih aktivnosti svakodnevnog življenja osoba s invaliditetom i njihovo uključivanje u život zajednice.

15. rujan 2018. Biciklijada Gradska tržnica Sisak-Martinska Ves-Gradsko kupalište Zibel
Organizator (Dijabetičko društvo grada Siska), start: Gradska tržnica Sisak u 10:00 sati
17. rujan 2018. Nordijsko hodanje u Sisku (Udruga invalida rada Grada Siska) polazak u 10:00 sati ispred vrtića „Bubamara“ (Oktavijana Augusta 1)
18. rujan 2018. Preventivno-edukativna akcija s prometnom policijom u Gradu Petrinji (s početkom u 10:00 sati)