2. Utrka štafeta slijepih u lovu na lisicu

19. svibnja u organizaciji Radiokluba slijepih Louis Braille održana je 2. Utrka štafeta slijepih u lovu na lisicu“ u Zagrebu
Natjecatelji su došli iz Zagreba i iz ostalih gradova diljem Lijepe naše, a najstarija od njih Kata Grganić iz Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije ‘Podravina’ dobila je kao takva i nagradu za sudjelovanje
Radioklub slijepih Louis Braille, 9A1CBT, iz Zagreba, koji obilježava 32 godine svog osnivanja i rada, organizirao je 24. Otvoreno pojedinačno prvenstvo Zagreba, treću Utrku štafeta i 19. Državno ekipno prvenstvo slijepih ‘Croatia cup 2018′ u amaterskoj radiogoniometriji (ARG) za slijepe.
Natjecanje je održano u subotu, 19. svibnja u Športsko-rekreacijskom centru Jarun.
Po treći put u našoj zemlji i svijetu održana je i Utrka štafeta slijepih natjecatelja u “lovu na lisicu”. Napomenimo da ekipa kluba ili udruge broji četiri člana: junior, žena, senior i veteran. Traži se četiri odašiljača, s tim što prvi natjecatelj traži prvi odašiljač, drugi natjecatelj ide do drugog odašiljača i tako do cilja. Vremena se zbrajaju. Ukoliko ekipa nema juniora može ga zamijeniti neki drugi natjecatelj, ali ekipa dobiva jednu minutu kazne u vremenu. Ekipe mogu biti i kombinirane iz različitih klubova i udruga. Prve tri ekipe dobivaju pehare, a članovi ekipe medalje.
Ovogodišnji pobjednici 24. po redu Otvorenog pojedinačnog prvenstva Zagreba su:
– kategorija žene, ukupno četiri natjecatelja: Kata Grganić s rezultatom 1.40,24 min, Ana Tkalčec 2.51,01 min, Marina Potrka Štimec 3.27,97 min
– kategorija seniori, ukupno sedam natjecatelja: Davor Bunić 34,70 sek, Nedjeljko Popović 1.19,14 min, Miroslav Brakus 1.39,18 min
– kategorija veterani, ukupno pet natjecatelja: Zlatan Tukara 1.24,38 min, Tomislav Zdelar 1.55,99 min, Savo Golić 4.20,39 min.
Kod ekipnog prvenstva ekipe se sastoje od dva do tri člana u pojedinoj kategoriji, a računa se rezultat dvoje bolje plasiranih natjecatelja.
Na 19. Državnom ekipnom prvenstvu slijepih “Croatia cup 2018.” pobijedili su:
– kategorija žene: prvo mjesto – Kata Grganić i Ana Tkalčec s rezultatom 3.31,25 min, drugo mjesto – Ivana Ugrin i Marina Protrka Štimec s 8.46,38 min
– kategorija veterani: prvo mjesto – Tomislav Zdelar i Ivan Rebselj s rezultatom 6.43,00 min, drugo mjesto – Zlatan Tukara i Nebojša Guskić 5.33,54 min, treće mjesto – Savo Golić i Saša Obradović 8.21,54 min
– kategorija seniori: prvo mjesto – Davor Bunić i Nedjeljko Popović 1.53,84 min, drugo mjesto – Mihael Đurašin i Damir Ugrin 6.02,46 min, treće mjesto – Dejan Cifrek i Miroslav Brakus 4.21,58 min.
Pobjedu u trećoj Utrci štafeta odnijeli su:
– prvo mjesto: Davor Bunić, Nedjeljko Popović, Zlatan Tukara, Nebojša Guskić, s rezultatom 2.27,13 min
– drugo mjesto: Ivan Rebselj, Tomislav Zdelar, Damir Ugrin i Mihael Đurašin, s rezultatom 2.34,94 min
– treće mjesto: Kata Grganić, Ana Tkalčec, Dejan Cifrek i Miroslav Brakus, s rezultatom 3.02,54 min.

U radioorijentaciji, kategorija mladi, od ukupno 16 natjecatelja pobijedili su Marija Sesar s rezultatom 2.20,30 min, Matea Sagadin 2.27,60 min i Robert Bobinec s 2.30,92 min.
U kategoriji osnovnih škola, između kojih su neki bili iz Osnovne škole Ksaver Šandor Gjalski iz Zagreba te iz Waldorfske škole, od sedmero natjecatelja prva tri mjesta osvojili su Neven Štimec s 3.06,18 min, Andrej Sertić s 3.22,69 min i Leon Čapić s 3.34,75 min.
U generalnom plasmanu prvo mjesto osvojio je Davor Bunić s 34,70 sekunde iz kategorije seniori, drugo Nedjeljko Popović s 1.19,14 min – također iz kategorije seniori, a treće Zlatan Tukara iz kategorije veterani s 1.24,38 min.

Ovom prilikom čestitamo svim sudionicima, a posebne čestitke članovima Udruge slijepih SMŽ-Sisak Davoru Buniću i Zlatanu Tukari na osvojenim peharima i medaljama.

33964668_2087257914897070_5825997122683535360_n