Udruga slijepih Sisačko-moslavačke županije-Sisak sa svojim korisnicima kroz projekt „ZAR- Zajedno, aktivno, radno“ za koji su odobrena financijska sredstva Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i kroz financijsku potporu Fonda 5.5. Zaklade SOLIDARNA odobrene u sklopu Pozivnog natječaja za stručnu i financijsku podršku stanovnicima Sisačko-moslavačke županije s ciljem oporavka i razvoja lokalne zajednice, te uz donaciju Lions Kluba Grič razvija i unaprjeđuje svoj mali vrt čiji je cilj organizacija smislenih dnevnih aktivnosti za osobe s invaliditetom, unaprjeđenje i povećanje dostupnosti socijalnih usluga na područjima od posebne državne skrbi, prevencija preuranjene institucionalizacije, povećanje socijalne uključenost, doprinos podizanju kvalitete života osoba s invaliditetom , te razvoj socijalnog poduzetništva i hortiterapije za društveno i ekonomsko aktiviranje i uključivanje slijepih i slabovidnih osoba. Do danas smo uspostavili 6 povišenih vrtnih gredica, nabavili potrebne alate za održavanje istih, stekli znanja i vještine potrebne za održavanje i brigu o povrtnicama koje smo zasadili, postavljen je i plastenik 5mx20m spreman za daljnju sadnju, a ovih dana dolaze još dva plastenika koji su zamišljeni kao temelj socijalnog poduzetništva.Ovim putem zahvaljujemo svima koji podržavaju naš rad.