29.9.2021. U sklopu manifestacije Hrvatska volontira u suradnji s Udrugom IKS organizirali smo volontersku aktivnost pod nazivom „Kuhanje na slijepo“. U sklopu ove aktivnosti održali smo kratku edukaciju za volontere, koji su upoznati s načinima funkcioniranja slijepih osoba u svakodnevnom životu. Daljnji tijek aktivnosti doveo nas je do razmjene znanja i iskustava na području gastronomije i kulinarstva između slijepih osoba i volontera koji su se nakon toga upustili u zajedničku pripremu „domaćih krpica sa zeljem“. Uloga volontera unutar aktivnosti bila je dvostruka. S jedne strane volonteri su asistirali slijepim osobama u provedbi aktivnosti, a s druge strane sami su se okušali u pripremi hrane pod povezima bez ostatka vida, čime su dobili priliku bar na tren iskušati kako je to biti slijepa osoba. Dok se hrana „krčkala“ odigrali smo nekoliko partija el. govornog pikada, proslavili rođendan korisnice i odlično se zabavili. Hvala svima na sudjelovanju i veselimo se ponovnom susretu 🙂 Video prilog možete pogledati OVDJE