citateljski-4

U srijedu 8. veljače 2017. godine održan je još jedan susret čitateljskog kluba za slijepe i slabovidne osobe u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac. Članovi čitateljskog kluba ovog puta su obrađivali djelo Pijev život kanadskog autora Yanna Martela. Na ovom druženju posjetio nas je i književnik Rato Bjelčić.
Ratko Bjelčić rođen je 19. ožujka 1967. u Zagrebu.

Objavljuje prozu od osamdesetih godina prošlog stoljeća u domaćoj i stranoj periodici, a do danas je objavio dvadesetak knjiga za djecu i mlade i odrasle. Jedan je od najplodnijih pisaca kratkih priča kod nas, s više od stotinu objavljenih naslova. Pojedine su mu priče prevedene na češki, talijanski, slovenski i srpski jezik te izdane u najtiražnijim listovima za djecu.

Njegove su priče uvrštene u čitanke i udžbenike za više razrede osnovne škole, a po njegovim tekstovima školske dramske grupe spremaju predstave.

Piše gotovo sve književne forme: drame, dramatizacije, igrokaze, igrokazne priče, foto-stripove, kolumne, novele, pripovijetke, radio-igre, romane …
Uz ugodan razgovor i ispijanje čaja za atmosferu pobrinuli su se djelatnici knjižnice koji su susret upotpunili ugodnom glazbom.

cit6 cit5 cit4 cit3 cit2