Čitateljski klub “Teško je naći dobra čovjeka”

13.11.2018. Održan je još jedan čitateljski klub za slijepe i slabovidne osobe. Ovoga puta naši korisnici su čitali knjigu autorice Flannery O’Connor pod nazivom “Teško je naći dobra čovjeka”.Zbirka priča čija se radnja zbiva uglavnom na američkom Jugu, i to u provinciji, u mjestima podalje od gradskih središta. Autorica želi čitatelja šokantnim situacijama protresti i trgnuti iz mentalne lijenosti zbog koje svagdašnjicu smatra jedinim postojećim, mogućim i razumnim svijetom. Začudnost kojom se koristi navodi na spoznaju grotesknosti stvarnog svijeta te dokazuje da je čovjek groteskno biće par excellence.

Pripovjedačica karikira, pretjeruje i namjerno izobličuje ljude i situacije, naglašavajući zle i ružne strane života, kako bi istaknula iskrivljenost modernog života i poremećenost vrijednosnih kriterija.

Flannery O’Connor posjeduje lakoću pisanja koja obara poput željeza, te oštro, radoznalo i nepristrano oko. Ona je istodobno divlja i profinjena. Kročite u zavodljivi svijet Flannery O’Connor. Svijet je to dubokog američkog Juga, gdje protagonisti vode živote pune brutalnog siromaštva i žestoke surovosti; gdje svakodnevni događaji lako mogu svršiti u nasilju, tragediji i beznađu.

4561 46501315_2278511872405649_4355728971430625280_n