Gala vecera

13.02.2018. članovi Udruge slijepih SMŽ-Sisak Radmila Rakonić, Cvijeta Janković-Kusuran i Pavao Anić sudjelovali su na gala večeri u restoranu OXBO zagrebačkog hotela Hilton DoubleTree. Sinoćnju večeru pripremalo je pet cijenjenih hrvatskih chefica kojima su u pripremi i servisu pomagali članovi Udruge slijepih SMŽ-SIsak, Udruga Srce, Bubamara i Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj. Naš član Pavao Anić još jednom je pokazao svoj talent na harmonici, te je svojim ugodnim glasom dočekao goste.

Večeru je organizirala Udruga nastavnika ugostiteljskih škola UNUO u partnerstvu s hotelom. Kroz organizaciju ovakve večere Udruga UNUO podsjeća na činjenicu da se u normalnom društvu jednake šanse podrazumijevaju. I da nas od takvog društva dijeli tek svijest o tome. Ali to se prečesto zanemaruje. Pokretač ove inicijative i organizator gala večere u Hiltonu, predsjednik UNUO-a Vedran Habel, godinama radi na uključivanju osoba s invaliditetom u rad u ugostiteljstvu. Njegov rad, doživljaj današnje sjajne večere i rezultati rada udruga čiji su članovi u njoj sudjelovali, empirijski su dokaz da jednakost, puno češće nego na velikim državnim projektima, počiva na jednostavnoj logici života i ljudskosti.

gv01 gv02 gv03 gv04 gv05 gv06 gv07 gv08gv22 gv23 gv24 gv225