I mi zivimo

I_mi_zivimo_2
Akcija Udruge slijepih SMŽ-Sisak : „I MI ŽIVIMO TU“

U petak 15.12.2017. u prostoru Udruge slijepih SMŽ-Sisak (Dnevni centar slijepih) posjetit će nas snimateljska ekipa Hrvatske radiotelevizije koja će u sklopu live radio emisije Globotomija snimiti i našu priču. Globotomija, punim nazivom Globalna analtomija 20. i 21. stoljeća, humoristična je emisija, svojevrsna satirična kronika svijeta i vremena u kojem živimo, s posebnim kritičkim osvrtom na društvene i dnevno-političke događaje koji tište i utječu na živote takozvanih “malih ljudi”. Emisiju će se emitirati 15.12.2017. od 10-14h
Naša priča nastaje ne tako davne 2011. godine kada je Udruga pokrenula program „Dnevni centar slijepih“, s ciljem pružanja psihosocijalnih i rehabilitacijskih usluga kako bi podigli kvalitetu neovisnog življenja slijepih osoba u našoj zajednici. Ističemo da je program „Dnevni centar slijepih“ jedinstveni model pružanja socijalnih usluga i rehabilitacijskih programa u Republici Hrvatskoj, pa nam je radi njegove opstojnosti i daljnjeg funkcioniranja izuzetno bitno naglasiti ovu činjenicu. Većina usluga koje slijepe osobe mogu dobivati u programu „Dnevni centar slijepih“mogle su se ostvarivati samo u zagrebačkim ustanovama i centrima, što je zbog loših prometnih veza i izoliranosti rezultiralo velikom nezainteresiranošću i pasivnošću naših korisnika. U programu „Dnevni centar slijepih“ zaposleni su radni terapeuti, instruktori orijentacije i kretanja te ostalo stručno i prateće osoblje koje kroz edukaciju i učenje vještina neovisnog življenja slijepim osobama omogućavaju kvalitetnije uključivanje u život lokalne zajednice kao i u obitelj, koja se često ne snalazi u novonastalim okolnostima. Kroz program „Dnevni centar slijepih“ prošlo je preko 50 korisnika, koji su koristeći se njegovim uslugama stekli mnoga znanja, iskustva i vještine samostalnosti i neovisnog življenja. Mobilnost i kretanje osnovni su preduvjeti za ostvarivanje neovisnog življenja, i znajući tu činjenicu, naše korisnike redovito dovozimo na razne programe i aktivnosti u Centar iz ostalih dijelova naše osiromašene županije. Međutim, tijekom vremena, kombi vozilo, a kojeg koristimo iz usluge, jako je zastarjelo pa pokrećemo akciju nabavke novijeg, mlađeg, kombi vozila, kako bismo održali razinu kvalitete usluga i njihovu dostupnost korisnicima. Kombi vozilo kojim se služimo, iziskuje velike troškove održavanja zbog svoje starosti, dotrajalosti i čestih kvarova, čime je upitna i sigurnost putnika koje njime prevozimo.
Molimo Vas da se svojim nesebičnim prilogom uključite u akciju „I mi živimo tu“ nabavke nama tako potrebnog kombi vozila. Za sve dodatne informacije, stojimo vam na raspolaganju.

UDRUGA SLIJEPIH SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE-SISAK, Ivana Meštrovića 32, 44000 SISAK,
Danko Tomanić : 098/9137556
Tel.044/547-511, Fax.044/544-466
E-mail: udruga-slijepih-sisak@sk.t-com.hr,
Žiro-račun: HR2124070001500002146
OIB 76721786236

lob22 lob21lob14 lob13 lob12 lob11 lob10 lob18 lob17 lob16 lob15