lipik

U subotu, 01. listopada 2016. godine sudjelovali smo na 6. turniru u elektroničkom pikadu za slijepe i slabovidne osobe Lipik 2016. Ovaj tradicionalni turnir održava se u okviru proslave Dana Grada Lipika uz svesrdnu podršku Grada Lipika gradonačelnika gdina. Vinka Kasane.
Ove smo godine imali mogućnost sudjelovati u razgledavanju nekih znamenitosti Lipika turističkim vlakićem, posjetiti ergelu Lipik, kupati se u bazenu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Lipik , te posjetiti tradicionalnu fišijadu u kojoj je ove godine sudjelovalo rekordnih 67 ekipa.
Turnir je završio u dobrom raspoloženju- Udruga slijepih Bjelovar je u finalu protiv udruge slijepih Daruvar usprkos izjednačenoj utakmici, a zahvaljujući manjem ostatku osvojila prvo mjesto ekipno, te prvo i drugo u kategoriji slijepih (Marijan Medica i Dražen Kokotić) dok je ekipa domaćina isto tako osvojila tri medalje brončanog sjaja – treće mjesto ekipno, te treće mjesto u kategoriji slijepih (Albert Svjetličić) i u kategoriji slabovidnih (Franjo Salvador).
Članovi Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije osvojili su peto mjesto. Ovim putem zahvaljujemo se organizatoru Udruzi slijepih Pakrac na ugodnom druženju.

lipik2 lipik3 lipik4 lipik5 lipik6 lipik7 lipik8