6.12.2019. Bili smo na svečanom otvorenju ‘Info-centra industrijske baštine – Holandske kuće’.
Moramo pohvaliti primjenu univerzalnog dizajna tj pristupačnost same građevine i izložbenog prostora potrebama osoba s invaliditetom i osoba sa smanjenom pokretljivosti. Primjena univerzalnog dizajna nije vidljiva samo u taktilnim stazama za slijepe, liftu s govornom najavom, vertikalnoj podiznoj platformi, nego i u prezentacijama izložbenog sadržaja pri čemu se koriste najnovije tehnologije audio vizualne deskripcije.
“Holandska kuća” je prvi info-centar industrijske baštine u Republici Hrvatskoj, iznimno vrijedan doprinos očuvanju hrvatske industrijske i kulturne baštine, te temelj budućeg razvoja kulturnog turizma kao specifičnog oblika turističke ponude.
S otvorenjem Holandske kuće, Gradska galerija Striegl dobiva novi izložbeni prostor. Uz info-centar koji pruža osnovne informacije, Holandska kuća sadrži i najsuvremenije opremljen interpretacijski centar u kojem će se korisnici kroz inovativne i interaktivne digitalne sadržaje moći upoznati s više od trideset lokacija industrijske baštine grada Siska.