Prvenstvo

Prvenstvo u pikadu za slijepe

Održano je 13. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u pikadu za slijepe.  Natjecanje je održano u ERKS „Premantura“, 03-06.09.2015 u organizaciji Hrvatskog športskog saveza slijepih.

Nastupilo je 33 igrača iz B1 kategorije i 37 igrača B2/B3 kategorije. Prvenstvo je održano po novom sustavu natjecanja. Nakon kvalifikacija najboljih 14  u svakoj kategoriji je podijeljeno je u dvije grupe po sedam igrača. U završnicu su se plasirala dvojica najboljih u svakoj skupini.

U kategoriji B1 treće mjesto je osvojio Denis Velimirović iz SDS 4 Rijeke iz Karlovca. Drugi je bio Ivan Kombol iz SRKS Rijeka,  a prvak je Kristijan Dodig iz PKS Galija iz Zagreba.

U kategoriji  B2/B3 treće mjesto je osvojio Nenad Marković iz SRKS Rijeka. Drugi je bio Villiam Jelušić također iz Rijeke, a prvak je Danijel Čižić iz ŠRKS Sl.Brod.

SMŽ je predstavljala ekipa Udruge slijepih SMŽ-Sisak koja je na regionalnoj razini u trećoj ligi ekipno osvojila prvo mjesto. Zbog svojih postignuća i dobrih dosadašnjih rezultata igrači Cvijeta Janković-Kusuran, Ratko Đurić i Mahmut Karabašić klasificirali su se za sudjelovanje na 13.   Pojedinačnom prvenstvo Hrvatske u pikadu za slijepe. Unutar  izuzetne konkurencije od 37  igrača u B2/B3 kategoriji gospodin Ratko Đurić osvojio je deseto mjesto. Mahmut Karabašić u kategoriji B2/B3 dvadeset i deveto mjesto. U kategoriji B1 unutar konkurencije od 33 igrača Cvijeta Janković-Kusuran osvojila je dvadeset i deveto mjesto.

sl4

sl3 sl2 sl1

Smart klub 65 u Zelenoj dolini

U petak, 14. kolovoza, u okviru projekta Smart klub 65, financiranog od strane MSPM, održan je izlet i druženje u Zelenoj dolini. Članovi Udruge slijepih SMŽ-Sisak, članovi Udruge invalida rada grada Siska i članovi benda Soul Tattoo proveli su ugodan dan uz druženje, roštilj, pjesmu i igranje društvenih igara.

zd3zd2zd1

Prvenstvo u amaterskoj radiogoniometriji

U subotu, 8. kolovoza na prostoru NŠK “Frankopan” održano je otvoreno prvenstvo u amaterskoj radiogoniometriji. Na prvenstvu su sudjelovali članovi Udruge slijepih Primorsko-goranske županije, Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije, Udruge slijepih SMŽ-Sisak, Udruge slijepih Karlovačke županije, Udruge slijepih Zagreb, te članovi radio amaterskih klubova “Louis Braille” iz Zagreba i “Galeb” iz Rijeke. Zahvaljujemo svim sudionicima i čestitamo pobjednicima.
Rezultati po kategorijama:
Žene: 1. Sanja Štefanović (Rijeka)
2. Ivana Lovasić (Koprivnica)
3. Ana Tkalčec (Koprivnica)
Veterani: 1. Marijan Černeli (Koprivnica)
2. Mladen Šilobod (Sisak)
3. Zlatan Tukara (Sisak)
Seniori: 1. Davor Bunić (Sisak)
2. Nedeljko Popović (Karlovac)
3. Žarko Dadasović (Rijeka)
Generalni poredak: 1. Davor Bunić (Sisak)
2. Marijan Černeli (Koprivnica)
3. Nedeljko Popović (Karlovac)

arg2arg1   arg3 arg4

Posjet članova HiS Print Ministries

U petak, 10.07. posjetili su nas članovi organizacije HIS Print Ministries iz SAD-a. Popodne su proveli u ugodnom druženju, razgovoru, sportsko-rekreativnim aktivnostima i izradi nakita s članovima Udruge slijepih SMŽ-Sisak.

his1 his4his3his2

Prijateljski turnir u pikadu

U ponedjeljak, 08.06.2015., na prostoru Dnevnog centra slijepih održan je prijateljski turnir u pikadu i visećoj kuglani. Na turniru su sudjelovali članovi Udruge slijepih Brodsko-posavske županije i Udruge slijepih SMŽ-Sisak.