„Sisačka književnost u zvuku“

U četvrtak 15.11.2018. korisnici Udruge sijepih SMŽ-Sisak sudjelovali su na predstavljanju i promociji zvučnih knjiga snimljenih ove godine u sisačkoj knjižnici.
Sisačka knjižnica ujedno je i prva narodna knjižnica u Hrvatskoj koja je pokrenula projekt na ovu temu. Kako bi proširila fond svoje zbirke zvučnih knjiga te ga obogatila novim naslovima, sisačka je knjižnica pokrenula zanimljivi projekt „Sisačka književnost u zvuku“ kojime mnogobrojnim naslovima sisačkih autora daje novi oblik, i novi format, format zvučne knjige.

Ovim su projektom dosad obuhvaćena djela sisačkih suvremenih autora kao što su Natalija Miletić, Ljiljana Brković Zorčić, Nikola Tadić, Ratko Bjelčić, Siniša Matasović, Tatjana Gromača i drugi. Jedna je od zanimljivosti i specifičnosti ovoga projekta da autori u većini slučajeva sami čitaju svoja djela, što svakako doprinosi vrijednosti ovoga projekta koji njeguje sisačku pisanu književnu baštinu.

46369310_1973574356269205_7349973114123452416_n 46049508_2215378152085045_3694975929710280704_n