Sretni u starosti

„SRETNI U STAROSTI“ je projekt Udruge slijepih financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Opći cilj projekta je prevencija rane institucionalizacije starijih osoba kroz razvijanje Mreže socijalnih usluga na nivou lokalne zajednice u skladu s Nacionalnom strategijom i Strateškim planom 2014. – 2016. Specifični cilj je poboljšanje kvalitete življenja starijih osoba i njihovo uključivanje u život zajednice kroz organizirane dnevne aktivnosti.
Očekivani rezultati za korisnike programa su organiziran “servis” za pomoć starijim osobama kroz način rada poludnevnog boravka i  aktivnosti: poboljšanje kvaliteta življenja starijim, osmišljavanje vremena, kvalitetne radionice kojima se koristi životno iskustvo i vještine starijih osoba, a time prevenira uranjena demencija ,smanjena socijalna isključenost, osigurava kontinuitet socijalnih uloga razvijanjem kreativnih i radnih aktivnosti, te bavljenje sportskom rekreacijom, osmišljeno i uređeno mjesto druženja  gdje su osobe starije životne dobi u krugu svojih vršnjaka, sugovornika i imaju osjećaj sigurnosti da netko misli na njih i da nisu prepušteni sebi, prevenira se prerana institucionalizacija , potiče razmjena iskustva sa vršnjacima iz druge sredine kroz organizirane izlet i zajedničko druženje.

sus01 sus19 sus18 sus17 sus16 sus15 sus14 sus13 sus12 sus11 sus10 sus09 sus08 sus07 sus06 sus05 sus04 sus03 sus02sus20sus25sus24sus23sus22sus21

petrinja Grad Petrinja

Udruga slijepih SMŽ-Sisak i Grad Petrinja potpisali su Ugovor o namjenskoj doznaci sredstava namijenjenih financiranju po Javnom natječaju za financiranje projekata/programa udruga iz Proračun a Grada Petrinje za 2017. godinu u iznosu od 12.144,81 kn za projekt „Sretni u starosti“.

mdomsp

Udruga slijepih SMŽ-Sisak potpisala je 10. svibnja 2017. godine Ugovor
o dodjeli financijskih sredstava s Ministarstvom za demografiju,
obitelj, mlade i socijalnu politiku za projekt „Sretni u starosti” u
iznosu od 49.155,00 kn. OPĆI CILJ PROJEKTA JE PREVENCIJA RANE
INSTITUCIONALIZACIJE STARIJIH OSOBA KROZ RAZVIJANJE MREŽE SOCIJALNIH
USLUGA NA NIVOU LOKALNE ZAJEDNICE U SKLADU S NACIONALNOM STRATEGIJOM I
STRATEŠKIM PLANOM 2014. – 2016. SPECIFIČNI CILJ JE POBOLJŠANJE
KVALITETE ŽIVLJENJA STARIJIH OSOBA I NJIHOVO UKLJUČIVANJE U ŽIVOT
ZAJEDNICE KROZ ORGANIZIRANE DNEVNE AKTIVNOSTI.