univerzalni_dizajn

Dodijeljena priznanja za univerzalni dizajn

U četvrtak 22. rujna povodom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti dodijelili smo priznanja za Univerzalni dizajn. Univerzalni dizajn odnosi se na prilagođenost prostora javne namjene za korištenje svim osobama, pa tako i osobama s invaliditetom. Ovakvim odavanjem priznanja sudjelujemo u proširivanju svijesti o važnosti pristupačnosti prostora i time podižemo kvalitetu života osoba s invaliditetom. Ovogodišnja priznanja za univerzalni dizajn dodijeljena su: Osnovnoj školi 22. lipnja i Gradskoj knjižnici i čitaonici „Ante Jagar“ Novska.
Dodjelom priznanja za Univerzalni dizajn završili smo obilježavanje ovogodišnjeg tjedna mobilnosti kojim smo željeli istaknuti važnost samostalnosti u kretanju kao i u ostvarivanju prava na pristupačnost i izjednačavanje mogućnosti svih osoba .
Ovom prilikom želimo zahvaliti svim sudionicima,organizatorima ,partnerskim i suradničkim udrugama na podršci i uspješnoj suradnji.

ud2ud3ud4ud5