Uvrštavanje Free style Libre na listu pomagala za dijabetičare

Uređaj Freestyle Libre biti će dostupan već početkom lipnja ove godine.
Nakon Održanih sastanaka s predstavnicima Zagrebačkog dijabetičkog društva vezano uz uvrštavanje Free style Libre na listu pomagala za dijabetičare i upućivanja niza dopisa Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje vezano uz Podršku inicijativi „Za život s manje boli” odnosno za uvrštavanje tehnologije kontinuiranog mjerenja glukoze u Hrvatskoj na listu dijabetičkih pomagala Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, te niza drugih aktivnosti i mjera poduzetih u cilju zagovaranja, osvještavanja, informiranja i senzibilizacije za razumijevanje prednosti korištenja i poboljšanja kvalitete života slijepih dijabetičara, prema neslužbenim informacijama Povjerenstvo HZZO-a je jučer prihvatilo prijedlog Inicijative „Za život s manje boli“ te će uređaj Freestyle Libre u Hrvatskoj biti dostupan već početkom lipnja ove godine. Konačna odluka bit će donesena do kraja mjeseca, a plan je omogućiti korištenje uređaja djeci do 18. godine, trudnicama, slijepim osobama i osobama s dijabetesom Tip 1 koje su na 4 i više doza inzulina dnevno i imaju učestale hipoglikemije.

Svakako ćemo pratiti novosti za ovo nama vrlo važno područje zdravstvene podrške i pravovremeno vas izvijestiti o svim promjenama, te vas molimo da informaciju prenesete slijepim dijabetičarima.

libre-system-large