zupan

Posjet župana

Dnevni centar slijepih u Sisku posjetili su u srijedu, 25. studenoga 2015. godine, župan Ivo Žinić i njegova zamjenica Anita Sinjeri-Ibrišević.
Program Dnevnog centra slijepih provodi se od 2011. godine, a djeluje na sveobuhvatne potrebe slijepih osoba.
Aktivnosti koje nudi usmjerene su ka stjecanju novih znanja i vještina, uz stručnu psihološku i socijalnu pomoć, komunikaciju sa zajednicom (edukacija same zajednice o slijepim osobama i uklapanje slijepe osobe u život zajednice). Program se provodi kroz radionice koje svakodnevno funkcioniraju u Centru.
„Uistinu sam sretan da možemo pomoći našim sugrađanima, koji, kao slijepe osobe, nemaju normalne uvjete za kvalitetan život. Smatram da ovaj Dnevni centar sa svojim aktivnostima doprinosi da se slijepe osobe mogu što kvalitetnije uklopiti u normalan život. To je nešto što moramo poticati. Ne želimo izolirati slijepe osobe, oni su ravnopravni članovi ovog društva, međutim zbog svojih teškoća ne mogu normalno funkcionirati, potrebna im je pomoć,“ rekao je župan dodajući kako u tome uvelike pomažu i aktivnosti Dnevnog centra, psihosocijalna pomoć i radionice koje se u njemu provode.
Županija će i dalje podržavati rad Centra. Župan i njegova zamjenica su predsjedniku Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije Danku Tomaniću predali i prigodan poklon, materijal za potrebe radionica za korisnike Dnevnog centra.

zup2 zup3 zup4