Udruga slijepih Sisačko-moslavačke županije-Sisak od 7.06.2019. godine do 7.06.2021. godine provodit će program pod nazivom „U dobrim rukama“ za koji su odobrena financijska sredstva Europskog socijalnog fonda – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. – „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom- faza II “. Ukupan iznos odobrenih financijskih sredstava za provedbu ovog projekta iznosi 498.372,43 kuna. Ugovorno tijelo je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku (PT1) i Hrvatski zavod za zapošljavanje (PT2).

Opći cilj projekta je povećati socijalnu uključenost i unaprijediti kvalitetu života slijepih osoba kroz daljnji razvoj usluge VP. Usluga će biti pružena za 25 korisnika : 1. Članovima na područjima posebne državne skrbi i 2. članovima s područja Grada  Siska. Videći pratitelj će proći edukaciju u suradnji s Hrvatskim savezom slijepih. Projekt će direktno doprinijeti uštedi sredstava temeljnih udruga, širenju usluga na veći broj članova te zapošljavanju 2 nezaposlene osobe.

74835366_1477632629066487_3492570209997291520_n (1)
77402512_441947116508198_2660128268685934592_n