18.10.2019. posjetili su nas mladi volonteri u sklopu akcije 72 sata bez kompromisa. U prostoru Dnevnog centra slijepih volonteri su imali priliku upoznati naše korisnike kroz razmjenu iskustva te kroz zajedničke aktivnosti koje su obuhvatile sport i rekreaciju , kulinarske radionice (priprema bolognese umaka, i savijače od jabuka), a sve smo popratili pjesmom i druženjem.
72 sata bez kompromisa’ je međunarodni volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Projekt je osmišljen i pokrenut u Njemačkoj 1995. godine kada je nekoliko mladih odlučilo pronaći način kako potaknuli vršnjake na volontiranje i beskompromisno, bezuvjetno davanje drugima, posebice onima na marginama društva – diskriminiranima, siromašnima, potrebitima.

A od tada već godinama okuplja tisuće mladih diljem Europe koji zajedničkim snagama preobražavaju svoju mjesnu zajednicu volonterskim akcijama. U Europi je projekt ostvaren u desetak zemalja: Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Italiji, Švicarskoj… Hrvatska će se ponovo pridružiti tom nizu zemalja te će od 17. do 20. listopada mladi pokazati snagu zajedništva i solidarnosti.