Središnji državni ured za demografiju i mlade, u srijedu 07. prosinca 2022. g. svečano je dodijelio ugovore za projekte usmjerene mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2022. godinu. Ugovore je uručila državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić. Udruzi slijepih SMŽ-Sisak odobrena su financijska sredstva u iznosu od 75.000,00 kn za provedbu projekta ” Svijetlo u tami”. Razdoblje provedbe je 12 mjeseci s početkom provedbe od 1.1.2023.
Ciljevi projekta su poticanje mladih za preuzimanje i prakticiranje uloge aktivnog građanina u različitim dijelovima društvenog života i rješavanje pojedinih društvenih problema, očuvanje mentalnog zdravlja i psihološke dobrobiti mladih.

U sklopu projekta kroz provedbu interaktivnih radionica radimo na očuvanja mentalnog zdravlja mladih osoba. Mlade osobe naučit će kako postaviti (emocionalne) granice u međuljudskim odnosima u obitelji, s prijateljima, u vezama, u školi, na poslu, osvijestiti (neispunjene) potrebe i (nerealna) očekivanja, te važnost brige o sebi kako bi se mogli brinuti o drugima. Kroz radionice mladi će također naučiti upravljati stresom, stvoriti pozitivnu sliku o sebi, upravljati vremenom, organizirati vlastiti svakodnevni život, povećati samopouzdanje. Time se oštri njihova slika prema zajednici u kojoj žive, te imaju mogućnost aktivno unositi promjene.

„Ovaj Projekt provodi se uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.“