Udruga slijepih Sisačko-moslavačke županije-Sisak od  19.02.2020. godine provodi  program pod nazivom: „Želim živjeti bolje“ – Zaželi – program zapošljavanja žena sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda – Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014 -2020“.
Predviđeno trajanje ovog projekta je 30 mjeseci, a vrijednost projekta iznosi 3.497.096,00 kn. Projektom je obuhvaćeno  područje gradova Sisak, Petrinja, Novska te općine Jasenovac. Ugovorno tijelo je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Uprava za upravljanje operativnim programima Europske unije, a posredničko tijelo je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije.

Svrha ovog projekta je uključivanje žena u nepovoljnom položaju s područja gradova Sisačko-moslavačke županije na tržištu rada i smanjenje stope nezaposlenosti.

„Ovim programom zaposleno je 20 žena u nepovoljnom položaju na period od 24 mjeseca, a uvedene su u svijet rada kako bi stekle vrijedno radno iskustvo i osjećaj korisnosti, kroz dodatnu izobrazbu i stjecanje novih znanja i tako povećavaju svoju zapošljivost i mogućnost za ostanak na tržištu rada. Svaka zaposlena žena pruža potporu i podršku za najmanje pet krajnjih korisnika. Zaposlene žene rade na poslovima pomoći i brige za starije osobe te članove Udruge. Kroz programske aktivnosti utječe se i na prevenciju prerane institucionalizacije starijih i nemoćnih osoba, njihovu socijalizaciju te im olakšava život u vlastitom domaćinstvu.“, rekao je predjsednik Udruge Danko Tomanić, prilikom potpisivanja ugovora sa zaposlenicama projekta „Želim živjeti bolje“.


 

 

 

 

 

Na fotografiji mnoštvo žena, djelatnica na projektu Zaželi Na fotografiji grupa žena u radnim kutama zelene boje.Na fotografiji četiri muškarca u Uredu Vlade Republike Hrvatske. Na fotografiji grupa ljudi u Uredu Vlade Republike Hrvatske.