🌿Dani zelene arhitekture -zajedničko djelovanje za održivu budućnost!🌱
Dana 18.3.2024. s ponosom smo sudjelovali na otvorenju izložbe “Dani zelene arhitekture” u Strukovnoj školi Sisak, koju je organizirala Udruga KroNland.
U sklopu izložbe Zrinka Fabijanec, nastavnica iz Strukovne škole Sisak, Dirk-Jan Drost, nastavnik iz Da Vinci College Dordrecht, te Sandra Drnić iz Udruge KroNland, podijelili su svoje bogato znanje o izradi bio kuća i implementaciji montažne gradnje u obrazovni proces. Nadalje, Eric Litjens, vlasnik nizozemske plantaže paulovnije, održao predavanje o paulovniji i njezinoj ulozi u proizvodnji kisika, karakteristikama samog stable, te prednostima prilikom gradnje.
Cilj ovog događanja bio je istaknuti potencijal otvaranja zelenih radnih mjesta u Sisačko-moslavačkoj županiji, poticati razvoj poljoprivrede te uspostaviti snažne veze između strukovnog obrazovanja i privatnog sektora.
Nastavljajući s našom misijom poticanja održivosti i inkluzije, dana 20.3.2024. posjetili smo multifunkcionalnu farmu Transflorium u Vratečkom. Pod vodstvom gospodina Erica Litjensa, u suradnji s predstavnicima Udruge KroNland, Edukativno-prezentacijskog centra Natura SMŽ, Industrijsko-obrtničke škole Sisak, Strukovne škole Sisak i Da Vinci Collegea, aktivno smo sudjelovali u sadnji paulovnije.
Ovi događaji nisu samo pružili priliku za učenje i razvoj, već su također poslužili kao platforma za povezivanje i umrežavanje različitih aktera u zajednici. Kroz inkluzivne aktivnosti poput ove, gradimo temelje za inkluzivnije i održivije društvo, gdje svaki pojedinac ima priliku doprinijeti i prosperirati.
Udruga slijepih Sisačko-moslavačke županije ostaje predana promicanju ovih vrijednosti, te se radujemo budućim inicijativama koje će zajedno graditi bolje sutra za sve nas.