Sisačko-moslavačka županija

25. ožujka 2019. godine, u Velikom kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije u Sisku Udruga slijepih SMŽ-Sisak potpisala je sporazum o financiranju za koji su sredstva osigurana Programom javnih potreba u socijalnoj skrbi Sisačko-moslavačke županije za 2019. godinu. Potpisivanju su nazočili Župan Ivo Žinić, uz kojeg su bili njegovi zamjenici Roman Rosavec i Ivan Celjak te predstavnici Udruge slijepih SMŽ-Sisak gosp. Mladen Gobac i Mirjana Vojnović.

Kroz ovaj sporazum osigurana su sredstva za sljedeće aktivnosti : Financiranje programa Dnevnog centra slijepih u okviru Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom u iznosu od 50.000,00 kuna.

Grad Sisak

Temeljem Javnog natječaja za dodjelu financijskih sredstava za projekte i programe u području socijalne skrbi u 2019. Udruzi slijepih SMŽ-Sisak Grad Sisak osigurao je sredstva u iznosu od 60.000,00 kuna za projekt Dnevni centar slijepih.

Grad Petrinja

20.03.2019. Udruga slijepih SMŽ- Sisak potpisala je s Gradom Petrinjom Ugovor o  financiranju projekata i programa udruga iz Proračuna Grada Petrinje za 2019. godinu – za programsko područje 2 Udruge iz područja socijalne skrbi u iznosu od 10.000,00 kuna.

Aktivnosti odnosno rehabilitacijski programi kroz projekt „Dnevni centar slijepih“:

Vježbe svakodnevnih vještina ili neovisnog življenja

 1. Kreativne radionice 
 2. Kuhinjske radionice 

 Kulturno zabavni, sportsko rekreacijski sadržaji i terapijski izleti

    1.kulturna interakcija – posjet izložbama, predavanjima, promocijama, kazališnim predstavama i drugim sadržajima

 1. glazbene radionice 
 1. rad čitateljskog kluba slijepih 
 1. govorni pikado, šah, viseća kuglana 
 1. tjelovježbe 
   Cilj tjelovježbi je održavanje motoričko funkcionalnih sposobnosti, stjecanje novih znanja i navika i kretanje kao svakodnevna prevencija zdravlju.
 1. terapijski izleti – obilazak kulturnih dobara, organizacija piknika 

Edukacija socijalne zajednice

 1. posjet srednjim školama
 2. posjet vrtićima na području Grada Siska
 3.  sudjelovanje na promotivno prodajnim štandovima