9.3.2022. Sudjelovali smo na predavanju pod nazivom Društveno poduzetništvo – kako izmjeriti društveni utjecaj poduzeća, u organizaciji Zadruge za etično financiranje (ZEF) i Zelene mreže aktivističkih grupa (ZMAG).
U sklopu predavanja razgovarali smo o aktualnim temama iz svijeta društvenog poduzetništva, poput važnosti mjerenja društvenog utjecaja i edukacije potrošača o načinu prepoznavanja društvenih poduzetnika, odnosno nefinancijskog izvještavanja kroz mjerenje društvenog utjecaja kao najjednostavnijeg načina za transparentno informiranje potrošača o društvenom poslovanju.
Kroz predavanje informirali smo se o nadolazećim zakonskim regulativama vezanim za nefinancijsko izvještavanje, te sa metodologijom Economy for the Common Good (ECG).
Predavanje je održala Maja Weisglass, sociologinja i suosnivačica lokalne mreže ECG konzultanata, a predstavnik Udruge slijepih SMŽ-Sisak gosp. Danko Tomanić predstavio je lokalni primjer dobre prakse. Predavanje je provedeno u sklopu projekta eECONOMIJA koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Više o EU fondovima na www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr.