17. listopada 2023. u prostoru Srednje škole Viktorovac održali smo još jednu u nisu edukativno-senzibilizacijskih radionica.

Ova vrijedna inicijativa imala je za cilj pružiti učenicima smjera medicinski tehničar/ka dublje razumijevanje i senzibilizaciju o pravima, svakodnevnom funkcioniranju te komunikaciji sa slijepim osobama.

Značaj ovakvih aktivnosti za slijepe osobe je nemjerljiv. Edukacija i senzibilizacija su ključni čimbenici u stvaranju inkluzivnog društva, gdje se svaki pojedinac, bez obzira na svoje osobne izazove, može osjećati prihvaćen i podržan. Radionica je pružila vrijedan uvid u specifičnosti slijepih osoba, potičući razumijevanje i empatiju učenika-budućih medicinskih djelatnika prema svakodnevnom životu osoba s oštećenjem vida.

Za učenike, ova radionica donosi neprocjenjivu priliku za osobni i profesionalni razvoj. Kroz interakciju s članom Udruge slijepih- slijepom osobom, te kroz teoretski i praktični dio radionice učenici stječu vještine komunikacije i znanja koje će biti od neprocjenjive važnosti u njihovim budućim medicinskim karijerama. Također, ovo iskustvo pridonosi širenju horizonta, potičući učenike da budu otvoreni, pažljivi i uvažavajući prema različitostima koje susreću u radu s pacijentima. Ova radionica je samo mali korak prema većoj inkluzivnosti i razumijevanju u našem društvu.

Zahvaljujemo se svim sudionicima, Srednjoj školi Viktorovac i profesorima na ugodnoj suradnji 🙂

Nastavimo zajedno graditi svijet u kojem se svaka osoba osjeća važnom i poštovanom, jer svatko od nas donosi jedinstvenu vrijednost u naše zajednice.

Aktivnost je provedena u sklopu projekta pod nazivom “Aktivni” uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.