Udruga slijepih SMŽ-Sisak ponosno objavljuje uspješno održanu ekološku radionicu u kojoj su sudjelovale slijepe osobe. Dana 9.4.2024. okupili smo se kako bismo zajedno učili, radili i zabavljali se. Radionicu smo započeli dinamično, uz razgibavanje uz igru “vrući krumpir”. Svi smo se okupili u krug, pustili omiljenu glazbu i dok su note odzvanjale prostorom, krumpir je brzo putovao iz ruke u ruku. Kada bi glazba stala, netko bi ostao s krumpirom u ruci i ispadao iz igre. Atmosfera je bila ispunjena smijehom i veseljem, dok smo se svi zajedno opuštali i uživali u aktivnosti.
Nakon zagrijavanja, prešli smo na ozbiljniji zadatak – sjetvu krumpira u plastenicima. Svi smo se udružili i zajedničkim snagama odradili posao. Raduju nas zajednički trenuci provedeni u radu i druženju, koji su pokazali da je zajedništvo i suradnja jača od bilo kakvih prepreka.
Aktivnost je provedena u sklopu projekta pod nazivom “Aktivni” , uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.