19.9.2019. Povodom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti u organizaciji Udruge slijepih SMŽ i Udruge osoba s invaliditetom SMŽ održali smo preventivno-edukativnu akciju s prometnom policijom u Gradu Sisku. Kroz ovakve akcije se vozače i ostale sudionike u prometu nastoji senzibilizirati za potrebe osoba s invaliditetom, ukazati im da su oni sudionici u prometu prema kojima treba biti posebno oprezan i susretljiv, kao uostalom i prema svim drugim pješacima koji su jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu.Cilj same akcije bio je skretanje pažnje javnosti da sve osobe imaju zajamčeno pravo na mobilnost i samostalnost unutar zajednice u kojoj žive.

Stanovanje, mobilnost i pristupačnost, osnovni su preduvjeti za provođenje svih aktivnosti samostalnog življenja osoba s invaliditetom i njihovog uključivanja u zajednicu.
U sklopu tjedna mobilnosti Udruge potpisnice sporazuma o suradnji ( Udruga slijepih SMŽ, Udruga osoba s invaliditetom SMŽ, Udruga invalida rada Grada Siska, Dijabetičko društvo Grada Siska, Građanska inicijativa “Moj Grad Sisak”, Udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje “KAS”) izložile su svoje radove proistekle iz kreativnih radionica i na taj način predstavile rad svojih Udruga.