21.4.2022. Današnji dan proveli smo u društvu gosp. Žarka Jovanovskog koji nas je pobliže upoznao sa svojim književnim radom uz čitanje poezije. Žarko Jovanovski Rođen 1.7.1966. u Zagrebu. Diplomirao je umjetničku grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. 1995./96. boravio u Njemačkoj kao gost-student njemačke zaklade za razmjenu studenata DAAD na Kunstakademie u Düsseldorfu u klasi profesora Tonyja Cragga. Izdao je mnoštvo knjiga poezije (Hrvatska, Besparica, Voliš li ti mene uopće?, Viškovi, Jebite se svi!, Pjesme o tebi, o njoj, svejedno je, ionako sam bio pijan dok sam ih pisao i Od poraza do poraza) te zbirku kratkih pripovijesti Priče o Lenjinu i Staljinu. Objavljivao je i literarne radove u više zbornika i časopisa u Hrvatskoj i inozemstvu. Autor je strip albuma Mrakci . 2016. godine dobio je nagradu za najbolju knjigu poezije Hrvatskog književnog društva u kategoriji izdanja izvan okrilja HKD-a (zbirka Jebite se svi!). 2018. godine izabran u Antologiju hrvatske huliganske poezije izdanu u Ukrajini (urednik Jurij Lisenko). Na sljedećem linku možete saznati više o ovom umjetniku a ujedno i pročitati jednu od njegovih kratkih priča https://www.zgkult.eu/…/zarko-jovanovski-kraj-djetinjstva/