15.12.2023. “Povećanje digitalne inkluzije: Aktivnost informatičke obuke za osobe starije životne dobi “

Današnji sat informatičke obuke bio je posebno značajan jer smo nastavili s provedbom informatičkih radionica za osobe starije životne dobi, ovog puta s članicama Udruge invalida rada Grada Siska. Fokusirali smo se na učenje osnovnih vještina korištenja e-maila, s naglaskom na Gmail platformu, kako bismo unaprijedili iskustvo korisnika i olakšali svakodnevnu komunikaciju.

Kroz ovu radionicu, upoznali smo se s nizom ključnih tema:

Slanje E-mailova: Počeli smo s osnovama slanja e-mailova, korak po korak objašnjavajući kako sastaviti i poslati poruku putem Gmaila. Naglasak je bio na dodavanju priloga te praktičnim demonstracijama kako to izvesti.

Brisanje poruka: Kroz kratke savjete, pokazali smo kako brzo i efikasno očistiti Inbox od nepotrebnih poruka kako bi olakšali preglednost i organizaciju.

Upotreba Gmail Aplikacije: kroz ovu radionicu pozabavili smo se i mobilnim uređajima, pružili smo informacije za postavljanje i korištenje Gmail aplikacije na pametnim telefonima, kroz praktični rad učili smo kako slati e-mailove, dodavati privitke i pregledavati poštu na pametnom telefonu.

Kroz naš sat dotakli smo se i tema koje ćemo obrađivati u našim narednim susretima. Neke od nadolazećih tema su:

Organizacija Inboxa: istraživanje praktičnih metoda organizacije e-mail poruka kroz upotrebu oznaka (etiketa) i kreiranje mapa. Personalizacija inbox-a i prilagodba individualnim potrebama.

Spam poruke i filteri: učiti ćemo kako prepoznati i filtrirati neželjene e-mailove koristeći filtere, što će korisnicima olakšati svakodnevnu upotrebu Gmaila eliminirajući spam iz Inboxa.

Napredno pretraživanje E-maila: sudionici će steći znanje o naprednim tehnikama pretraživanja e-mailova koje će im omogućiti brzo pronalaženje traženih poruka.

Video Pozivi: upoznavanje s opcijom video poziva.

Ova radionica predstavlja samo početak našeg angažmana u jačanju digitalnih vještina kako slijepih osoba članova Udruge slijepih tako i članova Udruge invalida rada Grada Siska. Ponosni smo na predanost korisnika učenju i radujemo se budućim susretima koji će nam omogućiti daljnji rast i razvoj u digitalnom okruženju.