U subotu 27.8.2022. ispratili smo ekipu Sportskog i rekreativnog društva slijepih -Sisak na IX. međunarodni turnir u pikadu koji je održan 27. i 28.8.2022. u Visokom (BIH) .
IX. Međunarodni turnir u pikadu za slijepe i slabovidne osobe Visoko 2022. održan je u okviru obilježavanja Dana Grada Visoko, koji je ovom prilikom otvorio Predsjednik USV Visoko gospodin Elmedin Jusić.
Na turniru je sudjelovalo 9 ekipa slijepih i slabovidnih sportaša iz Beograda, Siska, Gradiške, Banja Luke, Živinica, Bužima, Bihaća, Sarajeva i domaćina Visokog. Svi sudionici uložili su mnogo truda u prezentaciji vještina da pokažu što znaju i koliko mogu. Osim odigravanja utakmica iskorištena je i prilike za posjet Piramidi u Visokom i ugodno druženje u hotelu “Džale” gdje su posjetitelji bili smješteni.
U konačnici prva tri mjesta pripala su 1. Udruženje slijepih Bužim, 2. Udruženje “Naš pogled” Živinice 3. USV Visoko. U ugodnom ambijentu srednjoškolskog centra u Visokom odigran je ovaj zanimljivi turnir, ali pružila se i mogućnost za druženje, upoznavanje i umrežavanje s drugim ekipama i sportašima. Iako je Sportsko i rekreativno društvo slijepih Sisak osvojilo tek 8. mjesto na turniru, vraćamo se kući punih srca s novim iskustvima i poznanstvima, te se veselimo ponovnom susretu 🙂