29.11.2023. Današnji dan bio je ispunjen smijehom, inspiracijom i predivnom energijom dok smo sa stranim volonterima Udruge IKS organizirali aktivnosti za naše članove. Uz podršku volontera, održali smo kreativnu radionicu fokusiranu na izradu taktilnih božićnih čestitki, omogućujući našim korisnicima da kroz dodir dožive čaroliju božićnih simbola i poruka.

Naša draga korisnica vješto je ispisala poruke na Brailleovom pismu, pružajući osoban dodir svakoj čestitki. Njezina vještina i predanost dodatno su obogatile ovu aktivnost, ostavljajući trag koji će razveseliti one koji će primiti ove čestitke.

Nakon kreativne radionice nagradili smo se slatkim zalogajima. U sklopu kulinarske radionice, zajedno smo pripremali ukusne palačinke, učeći nove tehnike mjerenja, lijevanja, miksanja i pečenja. Kulinarske radionice pružaju ne samo priliku za učenje i stvaranje već i mogućnost za razvijanje osjetila mirisa, okusa i dodira, što je od neizmjernog značaja za slijepe osobe.

Ove radionice nisu samo prostor za stvaranje umjetnosti i okusa, već su i snažan alat za poticanje samopouzdanja, razvoj kreativnosti te prilika za socijalizaciju i razmjenu iskustava. Osnažujući naše korisnike da se izraze na različite načine, radionice im pružaju prostor da razvijaju vlastite talente, grade samopouzdanje te se osjećaju povezano s zajednicom.

Radujemo se što smo mogli ovako obogatiti živote naših korisnika i zahvaljujemo se svim volonterima, koji su omogućili ovo divno iskustvo. Nastavljamo zajedno stvarati prostor jednakih mogućnosti.

#udrugaslijepih#inkluzija#zajednosmojaci

Ovu aktivnost proveli smo u sklopu projekta pod nazivom “Aktivni” uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.