Dana 9.11.2023. održana je još jedna inspirativna kreativna radionica u prostorijama Udruge slijepih SMŽ-Sisak, u sklopu projekta “Aktivni” koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske.

Ovaj put, fokus je bio na izradi božićnih čestitki u suradnji sa stranim volonterima iz Udruge IKS i članovima Udruge invalida rada Grada Siska. Kreativna radionica omogućila je slijepim osobama, volonterima i članovima Udruge invalida rada Grada Siska da stvore prekrasne taktilne crteže s božićnim motivima.

Zahvaljujući entuzijazmu i predanosti volontera, slijepe osobe oplemenile su taktilne crteže flomasterima, akrilnim bojama i krep papirom. Ovaj spoj maštovitosti i tehničke spretnosti rezultirao je jedinstvenim božićnim čestitkama koje će razveseliti mnoge.

Kreativne radionice poput ove imaju izuzetan značaj za slijepe osobe. Osim što pružaju priliku za izražavanje vlastite kreativnosti, ove aktivnosti jačaju osjećaj samopouzdanja i neovisnosti.

Taktilna umjetnost omogućava dodatnu dimenziju iskustva, dopuštajući slijepim osobama da svojim rukama oblikuju i osjete vlastite umjetničke kreacije.

Uz to, sudjelovanje u kreativnim radionicama pridonosi jačanju zajedničke povezanosti među članovima Udruge slijepih SMŽ-Sisak i članovima Udruge invalida rada Grada Siska. Kroz suradnju i međusobnu podršku, stvaraju se vrijedni i dugotrajni odnosi koji imaju pozitivan utjecaj na svakodnevni život osoba s invaliditetom.

Ova radionica je još jedan primjer kako zajednički trud i entuzijazam mogu stvoriti nešto prekrasno i inspirativno. Zahvaljujemo svim sudionicima, volonterima Udruge IKS, članovima Udruge invalida rada Grada Siska koji su doprinijeli uspjehu ove radionice i radujemo se budućim kreativnim izazovima koji nas očekuju.

Aktivnost je provedena u sklopu projekta pod nazivom “Aktivni” uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.