Dragi naši, danas s vama dijelimo prekrasno iskustvo koje smo imali na našoj kulinarskoj radionici 1. lipnja 2023. godine.

Okupili smo se s jednim ciljem – naučiti kako pripremiti ukusne američke keksiće s komadićima čokolade! 🍪🍫

Naša radionica nije bila samo o hrani; bila je i o zajedništvu, suradnji i međunarodnoj solidarnosti. Imali smo čast ugostiti Melvyna i Laure, Francuske volontere Udruge IKS, koji su sudjeluju u projektu Europskih snaga solidarnosti. Njihova energija, stručnost i entuzijazam bili su nevjerojatni!

Naša mala kuhinja bila je ispunjena smijehom, mirisom čokolade i veseljem. Svi smo se zajedno upustili u pripremu tijesta, miješali sastojke i dodavali komadiće čokolade kako bismo postigli savršenu kombinaciju okusa. Radili smo zajedno, dijelili savjete i poticali jedni druge.

No ono što je posebno obilježilo ovu radionicu bila je atmosfera inkluzivnosti i podrške. Naša radionica bila je otvorena za sve, bez obzira na dob, spol ili kulinarske sposobnosti. Svi su mogli sudjelovati i doprinijeti na svoj način. Bili smo inspirirani posebnošću svakog pojedinca.

Melvyn, Laure , ali i zaposlenice Udruge IKS su s posebnom pažnjom asistirali slijepim osobama, pružajući im potrebne informacije i podršku kako bi mogli sudjelovati u svakom koraku. Njihova strpljenja i senzibilnost bili su istinski izvanredni.

Na kraju, bili smo nagrađeni nevjerojatnim rezultatima – mirisnim, svježe pečenim keksićima s toplim komadićima čokolade koji su nas očarali na prvi zalogaj. Kroz smijeh, razgovore i ukusne zalogaje, stvorili smo posebne uspomene koje ćemo zauvijek nositi u srcima. Ovim putem zahvaljujemo svim sudionicima, ali se opraštamo s našim dragim volonterom Melvynom koji danas putuje kući u Francusku. Nadamo se ponovnom druženju 🙂