28. studenog 2023., održali smo kulinarsku radionicu koja je bila pravo iskustvo za sve nas u Udruzi. Kroz smijeh, rad i zajedništvo, stvorili smo nevjerojatne delicije – hrenovke umotane u tijesto i slatki lisnati desert.

Unatoč izazovima koje može predstavljati gubitak vida, naši korisnici su s oduševljenjem sudjelovali u ovoj kulinarskoj avanturi. Hrenovke umotane u tijesto zvuče kao klasični recept, ali naša kreativnost dovela nas je do fantastičnih rezultata. Sudionici su s lakoćom oblikovali tijesto oko hrenovki, upotrebljavajući osjet dodira kako bi savladali postupak. Bez obzira na prepreke, rezultat je bio više nego zadovoljavajući – savršeno pečene hrenovke umotane u hrskavo tijesto.

No, naša avantura nije stala samo na slanim notama. Ostatak lisnatog tijesta pretvorili smo u zapanjujući desert – napunjen pekmezom, stvorivši nešto jednako ukusno kao i glavno jelo.

Dok su se naše glavno jelo i desert pripremali u pećnici nismo propustili odigrati nekoliko partija el. govornog pikada.

Ovu aktivnost proveli smo u sklopu projekta pod nazivom “Aktivni” uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.