22.2.2024. Danas smo ostvarili još jedan veliki uspjeh uz podršku stranih volontera iz Udruge IKS! Kulinarska radionica koju smo održali bila je prava poslastica za sve nas.

U sklopu današnjeg aktivnosti, zajedno smo se posvetili pripremi domaće tjestenine – rezanaca i raviola. Raviolima smo dali poseban pečat punjenjem od raznolikog povrća, dok smo uz tjesteninu pripremili ukusne umake, i to ne samo jedan, već čak dvije varijante – vegetarijanski i mesni.

Ono što je posebno važno istaknuti je aktivno sudjelovanje slijepih osoba u svakom koraku pripreme jela. Od sjeckanja svježeg povrća, valjanja tijesta do punjenja raviola, kuhanja I pripreme umaka.

Kulinarske radionice poput ove imaju izuzetnu važnost za našu zajednicu. Osim što pružaju priliku za uživanje u kreativnom procesu kuhanja, one su ključne za jačanje vještina potrebnih za samostalan život. Kroz ovakve aktivnosti, naši članovi stječu ne samo praktično znanje o pripremi hrane, već i samopouzdanje i osjećaj samostalnosti koji su od neprocjenjive važnosti za svakodnevni život.

Aktivnost je provedena u sklopu projekta pod nazivom “Aktivni” , uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.