25.4.2024. 🌿Održali smo još jednu u nizu uspješnih kulinarskih radionica u našoj Udruzi! Okupili smo se u velikom broju kako bismo zajedno pripremili obrok od svježeg špinata iz našeg vlastitog vrta. Zajednički smo očistili špinat, pripremili krumpir i češnjak te stvorili fantastičan ručak – umak od špinata, pire krumpir i jaja na oko.
Špinat je namirnica koja ne samo da oduševljava svojim okusom, već je i iznimno koristan za zdravlje. Prepun je vitamina i minerala koji pridonose očuvanju zdravlja . Vitamin A podržava zdravlje očiju, vitamin C jača imunološki sustav, dok vitamin K pomaže u koagulaciji krvi. Nadalje, željezo u špinatu pomaže u transportu kisika u tijelu, dok su vlakna važna za probavu i opće zdravlje crijeva.
Kroz naše kulinarske radionice, slijepe osobe ne samo da uče pripremati ukusne obroke, već i razvijaju važne vještine poput rezanja, rukovanja nožem i upotrebe raznih kuhinjskih alata. Recepti koje zajedno pripremamo lako se pamte, a kroz suradnju i komunikaciju tijekom kuhanja jačamo komunikacijske vještine, te gradimo osjećaj zajedništva i podrške unutar naše zajednice. 🌿