7.10.2022. Današnji dan proveli smo u ugodnom društvu volontera Udruge IKS koji su u naše krajeve došli čak iz Francuske. Jutarnji termin iskoristili smo za održavanje interaktivne edukativno-senzibilizacijske radionice s volonterima kako bi što bolje shvatili kako je to živjeti s oštećenjem vida, te kako pružiti odgovarajuću podršku slijepim osobama.
Kroz praktičnu radionicu, kuhanje kave, čaja i izradu domaće tjestenine s povezima na očima volonteri su uskočili “u cipele” slijepih osoba te su dobili priliku barem djelomično spoznati s kojim se sve teškoćama susreću slijepe osobe u svakodnevnom životu, te koje tehnike i pomagala osobe s oštećenjem vida koriste kako bi si olakšale izvedbu svakodnevnih aktivnosti. Nakon simulacijskih aktivnosti volonteri su prošli kratku edukaciju o tome kako pružiti odgovarajuću podršku slijepim osobama u obliku videče pratnje.
Zajedničkim snagama kroz kulinarsku radionicu skuhali smo domaću tjesteninu s mljevenim mesom i povrćem ubranim u našem malom vrtu. Ručak je oduševio naše korisnike i posjetitelje, a ovaj dan zaokružili smo zajedničkom rekreacijom na el. govornom pikadu. Veselimo se našem ponovnom susretu i zajedničkim aktivnostima 🙂