8.5.2024. Današnji dan proveli smo u aktivnom i poticajnom okruženju. Aktivnost je bila obogaćena smijehom, učenjem i međusobnom podrškom, a sve u cilju unaprjeđenja našeg svakodnevnog života.
Jutro smo započeli razgibavanjem uz pomoć zvučne lopte, rastezljive trake, el govornog pikada, sobnog bicikla i orbitreka. Nakon toga, uslijedila je mentalna tjelovježba kroz kviz znanja, zagonetke i pitalice. Učili smo, razmišljali i nadahnjivali se, jačajući naše umne sposobnosti i stvarajući dublje veze unutar naše zajednice.
Posebno smo se radovali upoznavanju nove igre koju je osmislila naša radna terapeutkinja. Koristeći “brajične memori letvice”, otkrili smo još jedan način poticanja opismenjavanja slijepih osoba. Ova inovativna igra ne samo da nas zabavlja, već i otvara nove horizonte mogućnosti za naš daljnji razvoj.
Na kraju, posvetili smo se podršci našim korisnicima u korištenju pomagala za prepoznavanje kovanica i novčanica. Važno je osjećati se samostalno i sigurno u svakodnevnim aktivnostima, stoga smo se zajedno potrudili kako bismo olakšali ovaj proces.
Hvala vam svima što ste danas bili s nama i doprinijeli ovoj predivnoj atmosferi.
Aktivnost je provedena u sklopu projekta pod nazivom “Aktivni” , uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.