15.10. 2020. povodom Dana bijelog štapa i 65. godina rada Udruge slijepih održali smo naš “Mrak party “
Mrak party osmišljen je tako da su sudionici na sat vremena osjetili kako život mraka izgleda. Izgled kojem inače pridajemo golemu važnost tada je postao nebitan. Uživali smo u društvu drugih ljudi, u njihovoj iskrenosti bez ikakvih predrasuda uz dobru zabavu.
Kroz razgovor sa slijepim osobama i zadatke koje su sudionici dobili imali su priliku bolje upoznati život slijepih osoba, shvatiti važnost zvuka u svakidašnjim aktivnostima, upoznati se s načinom kretanja i orijentacije slijepih osoba i dobiti odgovore na pitanja Kako slijepe osobe zamišljaju boje i nijanse? , Kako sanjaju?, Kako zamišljaju osobe koje nikad nisu vidjeli? Kako prepoznaju druge osobe?, Kako komuniciraju bez “uvida” u mimiku i geste drugih osoba?, Na koje sve prepreke u svakodnevnom životu nailaze?,
i mnoge druge zanimljivosti.
Ovaj događaj nastao je kroz suradnju i umrežavanje Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije, Udruge za promicanje informatike, kulture i suživota (IKS), Koordinacije Udruga mladih Grada Siska (KUMS) i Udruge za promicanje kulture Zeleni Brijeg te Green Hill bara. Na ovaj način spojene su lokalne udruge različitog područja djelovanja u cilju ostvarivanja zajedničke dobrobiti kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini.
Ovom prilikom zahvaljujemo svim sudionicima, suradnicima i prijateljima i veselimo se ponovnom susretu 🙂