13.10.2023. Želimo s vama podijeliti predivan dan koji smo proveli u druženju, zajedništvu i obilježavanju nekoliko važnih događaja!

Naša Udruga slijepih SMŽ-Sisak s ponosom je obilježila Međunarodni dan bijelog štapa, simbola samostalnosti i snage naših članova. Ponosni smo na svakog člana koji hrabro koristi svoj bijeli štap kao simbol vlastite neovisnosti.

Osim toga, sudjelovali smo u inspirativnoj volonterskoj akciji “72 sata bez kompromisa”, koja pokazuje da zajedno možemo učiniti velike promjene u našoj zajednici. Ova akcija nam je pružila priliku za jačanje zajedništva, razmjenu iskustava i razvoj međusobne podrške.

Posebno nas je dirnulo predstavljanje radova sisačkih književnika u sklopu projekta “Kultura slijepima 2”, kao i djela talentiranih slijepih autora. Njihova inspiracija i kreativnost bili su izvor inspiracije za sve prisutne. Nema granica onome što se može postići kad se otvore srce i um.

Naravno, nije nam promakla podrška koju smo dobili od Gorana Grgurača- pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Grada Siska, te Ivice Valenta-ravnatelja kulturno-povijesnog centra Sisačko-moslavačke županije. Njihova prisutnost i podrška bili su dodatni vjetar u naša jedra.

Hvala svima koji su nam se pridružili u ovoj posebnoj proslavi. Svaki vaš korak i gesta podrške znače nam puno. Nastavljamo zajedno graditi inkluzivno društvo gdje se svaki glas čuje i cijeni.

Ostanite inspirirani i zajedno s nama gradite svijet u kojem je ljubav, razumijevanje i solidarnost temelj svakog odnosa.

#Inkluzija#MeđunarodniDanBijelogŠtapa#Volontiranje#72SataBezKompromisa#SisackiKnjiževnici#SlijepiAutori#ZajednoMožemoViše

Aktivnost je provedena u sklopu projekta pod nazivom “Aktivni” uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.