13.5.2024. Orijentacija i kretanje su ključne vještine za svaku osobu, a za naše članove- slijepe osobe imaju posebnu važnost. Kroz obuku OIM, naša korisnica će steći neophodno samopouzdanje i vještine kako bi se lakše kretala u svakodnevnom životu.
Ove vještine omogućuju slijepim osobama da budu neovisni, samostalni i aktivni sudionici u društvu. Osim toga, omogućuje im da se osjećaju sigurno i samopouzdano u različitim okolinama, bilo da se radi o ulici, javnom prijevozu, otvorenom ili zatvorenom prostoru.
Obuka iz orijentacije i kretanja pruža slijepim osobama priliku da nauče koristiti svoje vještine i sposobnosti na najefikasniji način. Kroz vježbe orijentacije, upoznavanje s pomagalima poput bijelog štapa, tehnike kretanja uz pomoć dugog bijelog štapa, te korištenje modernih tehnoloških pomagala poput pametnih mobitela, slijepe osobe razvijaju osjećaj sigurnosti i samostalnosti u svom okruženju.
Naša udruga nastavlja s radom u pružanju podrške i edukacije našim članovima, kako bi im omogućili samostalnost unatoč izazovima s kojima se susreću.
Aktivnost je provedena u sklopu projekta pod nazivom “Aktivni” , uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.