ODLUKA O IZVANREDNOM PLANU RADA UDRUGE SLIJEPIH SMŽ-SISAK

1. Djelatnici udruge su u pasivnom dežurstvu, dostupni za telefonske pozive
2. Predsjednik Udruge je u pasivnom dežurstvu, dostupan za pozive djelatnika i korisnika).
3. Briga za starije i nemoćne korisnike u potrebi ne prestaje, odvijat će se po telefonskom pozivu, a uključuje samo hitne slučajeve.
4. Djelatnici moraju poduzeti sve mjere vlastite zaštite sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.
5. Videći pratitelji će za hitne slučajeve obavljati nabavu životnih namirnica, lijekova, higijenskih potrepština s dostavom do kućnoga praga, bez izravnog kontakta s krajnjim korisnicima, strogo vodeći računa o tome da se ne kontaminira njihov osobni prostor, da se zaštiti ugrožene skupine korisnika i spriječi širenje zaraze.
6. Korisnici se telefonski obavještavaju o ograničenju usluga na hitne slučajeve, te se upućuju na poštovanje ograničenja koja proizlaze iz uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

7. Djelatnici imaju obavezu voditeljima projekata i predsjedniku Udruge prenijeti zdravstveno stanje na terenu kao i vlastito zdravstveno stanje.

Danko Tomanić
Predsjednik Udruge Slijepih SMŽ-Sisak
U Sisku, 17.ožujka, 2020.

ODLUKA

Poštovani,
Prateći razvoj događanja oko epidemiološke situacije vezane za koronavirus COVID-19, po preporuci Hrvatskog saveza slijepih Udruga slijepih SMŽ-Sisak donosi odluku da iz preventivnih razloga do daljnjega ograničava usluge videćeg pratitelja, direktnog rada sa strankama i pružanja usluga na terenu. Također, smatrajući populaciju slijepih osobito ranjivom i ugroženom skupinom donosimo odluku o odgodi okupljanja, edukacija, radionica i sastanaka. Zbog nesigurne prirode trenutne situacije ne možemo predvidjeti koliko dugo će navedene usluge i aktivnosti biti ograničene, niti hoće li biti potrebne dodatne prilagodbe, sukladno službenim mjerama i ograničenjima.

S poštovanjem,
Upravni odbor Udruge slijepih SMŽ-Sisak