Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odobrilo je financijsku podršku Udruzi slijepih SMŽ-Sisak u iznosu od 65.000,00 kn po pozivu za prijavu projekata usmjerenih unaprjeđenju kvalitete života i zaštiti prava starijih osoba za 2019. godinu ,
prioritetno područje 1. Projekti usmjereni unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba u lokalnoj zajednici –osiguranje dnevnih aktivnosti. Naziv projekta “Dnevni centar slijepih” – organiziranje dnevnih aktivnosti za starije osobe i osobe s invaliditetom.

Projekt je usmjeren na organizaciju dnevnih aktivnosti za osobe s invaliditetom odnosno starije osobe članove Udruge slijepih s
ciljem unaprjeđenja kvalitete života i razvoj izvaninstitucionalnih usluga za starije osobe koje izravno doprinose poboljšanju kvalitete života te uključivanja u lokalnu zajednicu. Trajanje projekta je 12 mjeseci, od 1. prosinca 2019. do 30. studenog 2020.
Za projekt “Dnevni centar slijepih” odobrena je i financijska podrška Sisačko-moslavačke županije kroz  Program  javnih potreba u socijalnoj skrbi Sisačko-moslavačke županije za 2020. godinu u okviru Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom u iznosu od 25.000,00 kuna. Također je za ovaj projekt temeljem Javnog natječaja za dodjelu financijskih sredstava za projekte i programe u području socijalne skrbi i zdravstva u 2020. godini odobren iznos od 60.000,00 kuna od Grada Siska.

 

 

 

 

 

Na fotografiji su osobe u bazenu Na fotografiji tri osobe čiste povrće. Na fotografiji nekoliko osoba, jedna žena mjeri krvni tlak. Na fotografiji ženska osoba čisti povrće. Na fotografiji pet osoba i viseća kuglana. Na fotografiji muška osoba na sobnom biciklu. Na fotografiji žena stoji iza mikrofona, muškarac svira gitaru. Na fotografiji pet osoba u gradskom muzeju. Na fotografiji osobe u atriju utvrde Stari grad Sisak.