Udruga slijepih SMŽ-Sisak kroz partnerstvo sudjeluje u projektu pod nazivom “Korak Prema Uspjehu” . Nositelj projekta je Udruga Slijepih Medimurska županija (USMŽ), a partneri su Udruga slijepih Zagreb (USZ) i Udruga slijepih Sisačko-Moslovačko županija (US SMŽ). Projekt je 100% sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda (ESF) u okviru natječaja “Podrška socijalnog uključivanja i zapošljavanja marginaliziranih skupina”. Ukupni proračun projekta je 1.389.434,08 kuna. Vrijeme trajanja projekta je  18 mjeseci.  Glavni elementi projekta su:

1) Provedba verificiranih programa obrazovanja;

2) Razvoj i provedba programa za osnaživanje;

3) Jačanje kapaciteta stručnjaka iz socijalnog sektora

Ukupno 22 nezaposlene slijepe i slabovidne osobe iz Međimurske županije, Sisačko-moslavačke županije, Grada Zagreba i Zagrebačke županije stječu nove vještine i kvalifikacije u projektu. Također, 20 stručnjaka iz javnih tijela koji rade sa slijepim i slabovidnim osobama na tržištu rada će steći nove kompetencije koje će im omogućiti učinkovitiju podršku i bolje savjetovanje za slijepe i slabovidne osobe.

Projekt će pridonijeti socijalnoj uključenosti slijepih i slabovidnih osoba na tržištu rada u Hrvatskoj (opći cilj). Svrha mu je unaprijediti pristup
tržištu rada za slijepe i slabovidne nezaposlene. Rezultati projekta su: ojačana stručna znanja te meke transverzalne vještine slijepih i slabovidnih
osoba za traženje posla

Pojačani kapaciteti stručnjaka koji rade s nezaposlenim slijepim i slabovidnim osobama s ciljem njihovog
zapošljavanja i upoznavanje šire javnosti (uključujući i potencijalne poslodavce) s prednostima njihovog zapošljavanja.

U nastavku se nalaze audio i tekstualni materijali: Samostalnošću do zapošljavanja, Vodič za napredovanje u karijeri, Korak prema uspjehu-letak i brošura.

 

Samostalnošću do zapošljavanja: Priručnik za slijepe osobe

Želim (bolji) posao!!! Vodič za napredovanje u karijeri

Korak prema uspjehu-Letak

Korak prema uspjehu-Brošura