5. ožujka 2024. Članovi naše Udruge imali su priliku posjetiti Edukativno – prezentacijski centar Natura SMŽ u Petrinji.

Tijekom posjete ovom Centru, stručni edukatori detaljno su nas upoznali s kulturnom i povijesnom baštinom, te bogatstvom biljnog i životinjskog svijeta Sisačko-moslavačke županije. Za naše, članove ova posjeta bila je izuzetna jer su imali priliku koristiti osjetila dodira i sluha kako bi istražili raznolikost živog svijeta oko nas. Imali smo priliku opipati krzno vuka, vidre, jazavca, replike prirodnih staništa, te druge predmete koji su nam omogućili bolje razumijevanje i povezivanje s prirodnim svijetom. Ono što nas se posebno dojmilo su razni zvukovi pjeva ptica koji su nas pratili kroz cijeli obilazak. Ova iskustva dodatno su obogatila našu percepciju i dublje nas povezala s prirodom koja nas okružuje. Prilikom našeg obilaska podržali su nas strani volonteri Udruge IKS kao videče pratnje našim članovima.

Ovim putem zahvaljujemo prezentacijskom centru Natura SMŽ na ovom nezaboravnom iskustvu koje će nam zasigurno ostati u trajnom sjećanju kao dragocjeno iskustvo spoznaje prirodnog svijeta.

Aktivnost je provedena u sklopu projekta pod nazivom “Aktivni” , uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.