23.4.2024. travnja 2024. godine, u suradnji s Caritasom Sisačke biskupije, organizirali smo predavanje koje je održala diplomirana socijalna radnica Katarina Radat iz Društva za socijalnu podršku. Tema predavanja prvenstveno je bila usmjerena na prava koja slijepe osobe mogu ostvariti u socijalnoj skrbi. Kroz stručno vođenu prezentaciju, sudionici su imali priliku dublje upoznati zakonske okvire i mogućnosti podrške koje društvo pruža slijepim osobama kako bi im se osigurala kvalitetna skrb i podrška.
Drugi dio radionice bio je otvorenog tipa, što je omogućilo sudionicima da postavljaju pitanja i razmjenjuju iskustva. Radionica je bila interaktivna, te su sudionici imali priliku aktivno sudjelovati i doprinijeti raspravi. Kroz ovaj format, osigurali smo da se obrađene teme povežu s konkretnim potrebama i iskustvima sudionika.
Ovo predavanje i radionica predstavljaju samo jedan od koraka u osnaživanju i podršci slijepim osobama te u širenju svijesti o njihovim pravima i potrebama u društvu. Nastavit ćemo s aktivnostima koje doprinose inkluziji i podršci osoba s invaliditetom u našoj zajednici.