Dana 3. travnja 2024. godine, imali smo čast ugostiti stručnjake iz tvrtke Tiflo globus d.o.o. Oni su nam predstavili širok asortiman tiflotehničkih pomagala namijenjenih slijepim i slabovidnim osobama.
Možda se pitate što je tiflotehnika? To je naziv za sve posebno izrađene ili prilagođene alate, sredstva i tehnike koje olakšavaju svakodnevni život slijepim i visoko slabovidnim osobama. Ova pomagala, kao i specifične vještine i metode rada, omogućuju nam obavljanje različitih aktivnosti u svakodnevnom životu, školi i na radnom mjestu, iako je za većinu tih aktivnosti inače potreban vid.
Kroz prezentaciju smo imali priliku upoznati se s raznovrsnim pomagalima. Predstavljena su nam pomagala za domaćinstvo, zdravlje i kontrolu zdravstvenih parametara, obilježivači predmeta i odjeće te elektronička pomagala za kretanje. Također su nam predstavili i dugi bijeli štapovi, satovi, budilice, reproduktori, pomagala za pisanje, slagalice, društvene igre, sportska oprema i mnogi drugi proizvodi koji su prilagođeni potrebama osobama s oštećenjem vida.
Želimo iskazati iskrenu zahvalnost tvrtki Tiflo globus na ovom iznimno korisnom događaju. Njihova prezentacija omogućila nam je uvid u širok spektar pomagala koji nam mogu olakšati svakodnevni život i omogućiti veću neovisnost. Nadamo se nastavku suradnje i daljnjem unapređenju naših aktivnosti i usluga za članove udruge.
Aktivnost je provedena u sklopu projekta pod nazivom “Aktivni” , uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.