Konferencija za poslodavce “Korak prema uspjehu”

Pozivnica na konferenciju namijenjenu poslodavcima u Sisku 25.06.2020. za EU projekt „Korak Prema Uspjehu“

U četvrtak, 25. lipnja 2020., u prostoru Restorana  Stari Grad  na adresi  Obala Tome Bakača Erdoedyja 58, 44000, Sisak  od  10:00 do 12:00 sati, Udruga slijepih Sisačko-moslavačke županije (USSMŽ) u partnerstvu s Udrugom slijepih Zagreb i nositeljem projekta Udrugom slijepih Međimurske županije (USMŽ)  organizira  konferenciju koja će povezati poslodavce u zajednici s nezaposlenim slijepim i slabovidnim osobama koje su stekle nove kvalifikacije i vještine iz projekta sufinanciranog iz Europskog Socijalnog Fonda (ESF) „Korak Prema Uspjehu“.

Pozivamo sve zainteresirane poslodavce uslužnog sektora  da nam se pridruže na konferenciji.

Ciljna skupina projekta „Korak Prema Uspjehu“ su nezaposlene slijepe i slabovidne osobe. 12 osoba steklo je kvalifikaciju medicinskih masera, 7 aromaterapije, 6 wellness terapije, 3 njemačkoga kao stranog jezika i 5 engleskoga kao stranog jezika.

Na ovoj konferenciji predstavit ćemo kompetencije i vještine korisnika u projektu kao i poticaje dostupne u Hrvatskoj za poslodavce koji zapošljavaju osobe s invaliditetom. Organizirat ćemo aktivnosti koje poslodavcima omogućuju interakciju s korisnicima projekta. U nastavku dostavljamo  dnevni red konferencije na koju vas srdačno pozivamo, te vas molimo da svoje prisustvo na istoj potvrdite do 23.06.2020. putem e-maila (ured@udruga-slijepih.hr ) ili na tel: 044/ 547 511

Radujemo se Vašem dolasku!

S poštovanjem,

Danko Tomanić,

Predsjednik USSMŽ

 

 

Konferencija namijenjena poslodavcima – opći dnevni red i sadržaj

 

Sudionici: Korisnici projekta (nezaposlene slijepe i slabovidne osobe na tržištu rada), predstavnici partnera, predstavnici poslodavaca, predstavnici javnih institucija, predstavnici medija.

Lokacija: Sisak ( Restoran Stari grad, Obala Tome Bakača Erdoedyja 58)

Svrha konferencije: Upoznavanje poslodavaca sa vještinama i znanjem korisnika u

projektu i izgradnja odnosa s poslodavcima kako bi se osiguralo dugoročno

zapošljavanje korisnika.

___________________________________________________________________

10:00- 10:15 Pozdravna riječ organizatora  i gostiju

10:15 – 10:30 Predstavljanje ESF projekta „Korak prema uspjehu“. Uključuje kratku prezentaciju korisnika, rezultate itd.

10:30 – 10:50 Prezentacije o poticajima u vezi sa zapošljavanjem osoba sa invaliditetom (ZOSI).

10:50- 11:00 Prezentacije o mjerama za zapošljavanje osoba s invaliditetom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (područni ured Sisak)

11:00-11:15 Predstavljanje sudionika u projektu , osoba koje su stekle kvalifikacije za zanimanje medicinskog masera, aroma terapeuta, wellness terapeuta

11:15 – 11:30 – Zaključak , komentari sudionika

11:30 –12:00– Domjenak i umrežavanje