“Želim živjeti bolje- Zaželi”
Kroz ovu godinu , nakon potresa održavali smo psihosocijalnu podršku i za naše djelatnice na projektu “Želim živjeti bolje-Zaželi” s ciljem podrške samim djelatnicama, ali i s ciljem pomoći korisnicima koji su izmješteni iz svojih domova.
Djelatnice su u ovoj godini obilazile korisnike starije životne dobi, pomagale u kućanskim poslovima, dostavljale pakete pomoći, kuhale tople obroke, pružale psihosocijalnu podršku, administrativnu podršku, pružale pomoć i podršku pri odlascima liječniku , podizanju lijekova i sl.
Udruga slijepih Sisačko-moslavačke županije-Sisak od 19.02.2020. godine provodi program pod nazivom: „Želim živjeti bolje“ – Zaželi – program zapošljavanja žena sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda – Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014 -2020“.
Predviđeno trajanje ovog projekta je 30 mjeseci, a vrijednost projekta iznosi 3.497.096,00 kn. Projektom je obuhvaćeno područje gradova Sisak, Petrinja, Novska te općine Jasenovac. Ugovorno tijelo je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Uprava za upravljanje operativnim programima Europske unije, a posredničko tijelo je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije.
Svrha ovog projekta je uključivanje žena u nepovoljnom položaju s područja gradova Sisačko-moslavačke županije na tržištu rada i smanjenje stope nezaposlenosti.