25.3.2024. Danas smo u sklopu našeg udruženja slijepih SMŽ započeli jutro uz inspirativni razgovor i psihosocijalnu podršku s psihoterapeutkinjom Majom Jakšić, a današnja tema bila je zahvalnost. No, to nije bilo sve – aktivno smo se uključili i u kulinarsku radionicu, gdje smo pripremali današnje glavno jelo: ukusni složenac od bundeve s mljevenim mesom i povrćem.
Iako su ponekad kulinarske aktivnosti izazovne za slijepe osobe, one su zapravo izuzetno važne i korisne. Kroz ovakve radionice, naši članovi uče različite vještine koje im omogućuju ne samo da kvalitetno pripremaju obroke, već i da se osjećaju samostalnije i samopouzdanije u kuhinji.
Rezanje, guljenje, i sjeckanje namirnica su samo neki od zadataka koje su danas uspješno obavili naši članovi. Kroz ovakve aktivnosti, oni ne samo što stječu praktično iskustvo, već i razmjenjuju recepte, grade međusobne veze, te jačaju vještine planiranja i upravljanja vremenom.
Stoga, kulinarske radionice nisu samo prilika za pripremu ukusnih jela, već su i prilika za osobni rast i razvoj naših članova. Hvala svima koji su danas sudjelovali i doprinijeli stvaranju ovog prefinog složenca od bundeve i mljevenog mesa!
Aktivnost je provedena u sklopu projekta pod nazivom “Aktivni” , uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.