8.2.2024. U suradnji sa stranim volonterima Udruge IKS organizirali smo jedinstvenu radionicu koja nam je donijela “slatke trenutke”. Prije same radionice održali smo edukativno-senzibilizacijsku radionicu sa novim volonterima, kako bi ih upoznali sa načinima funkcioniranja slijepih osoba unutar aktivnosti svakodnevnog života. Nakon edukacije uz pomoć naših dragih volontera, slijepi članovi Udruge su se upustili u čarobni svijet čokolade. Od samog topljenja do ukrašavanja, svaki korak je bio ispunjen smijehom i entuzijazmom.
Sudionici su sa svojim vještim rukama stvarali personalizirane “hand made” čokolade, ukrašene jestivim bojama, lješnjacima, kokosom, jestivim perlama i još mnogo toga. Nakon što su čokolade bile spremne, ručno smo ih pakirali u celofan, i čokolade su bile spremne da obraduju i razvesele.
Ali to nije sve! U sklopu radionice, zajedno smo izradili i taktilne čestitke povodom Valentinova. Neki od naših korisnika su snimili predivne audio poruke o ljubavi i prijateljstvu.
Svaka čestitka je imala QR koji, nakon skeniranja, vodi direktno do audio poruka naših korisnika, omogućujući svima da osjete ljubav i toplinu njihovih riječi.
Hvala svim sudionicima našeg današnjeg događaja na njihovom entuzijazmu i angažmanu. Nadamo se da su svi otišli kućama s osmijehom na licu i slatkim uspomenama koje će ih pratiti dugo vremena.

Aktivnost je provedena u sklopu projekta pod nazivom “Aktivni” , uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.